DSC035121.jpg

Een aantal leden van de stichting sportevenementen Aalten hebben deelgenomen aan de tweede NK Autocross Rosmalen. Hier een kort overzicht hoe onze rijders het er vanaf hebben gebracht. 

Divisie V
Freddy Wohlan en Wilbert Janssen zijn de SSA leden die in Rosmalen in de divisie V van start zijn gegaan. Freddy wist in Albergen de finale niet te halen, maar wil dit in Rosmalen wel proberen te bereiken. Wilbert kende een verassende 2e plaats in Albergen en wil deze lijn doorzetten om uiteindelijk een gooi te kunnen doen naar de titel.
Voor beide deelnemers verloopt de dag niet zoals gehoopt. Met een 12e, 7e en 11e plaats in de manches komt Freddy 1 punt te kort om zicht voor de kleine finale te plaatsen. Wilbert kent ook geen gelukkige dag, maar weet zich wel te plaatsen voor de kleine finale. Door een valse start werd de 2e plaats ongeldig verklaard, waardoor er geen finale plaats in zat.  

Superklasse
Na een teleurstellende NK in Albergen waren er geen Aaltense deelnemers in de Superklasse in Rosmalen.

Toerwagenklasse
Voor Erik Messink was de NK in Albergen een pechdag, terwijl Maik Knoefmann en Jan van Eerden veel punten binnen haalden met een 3e en 4e plaats. In Rosmalen stonden zij allen weer aan de start voor de tweede NK van het jaar.
Het bleek vandaag weer dat betrouwbaarheid erg belangrijk is in de toerwagenklasse. Veel deelnemers hadden problemen, waardoor het deelnemersveld in de loop van de dag aardig uitdunde. Maik Knoefmann kende geen problemen en kwalificeerde zich als 12e voor de finale. Erik Messink had wel wat mechanische problemen, maar wist wel alle manches uit te rijden, en mocht zich als 8e in de finale melden. Na 2 goede manches had Jan van Eerden een ongelukkige 3e manche, wat resulteerde in een uitvalbeurt. Toch mocht hij nog in de finale van start gaan. In het begin van de finale zitten de Aaltense deelnemers dicht bij elkaar, en strijden met elkaar voor 8e plek. Halverwege de finale rijdt Jan op n 7e plaats, voor Maik. Erik valt langzaam terug door terugkerende motorische problemen. Uiteindelijk komt hij op een 11e plaats binnen. Jan finisht als 7e en Maik als 9e. Hierdoor staan zij respectievelijk  4e en 5e in de tussenstand van het kampioenschap.

De volgende NK is op 23 juli in Lochem.