DSC037316.jpg

Een aantal leden van de stichting sportevenementen Aalten hebben afgelopen weekend deelgenomen aan het NK Autocross. Hier een kort overzicht hoe onze rijders het er vanaf hebben gebracht. 

 

SSA was in Albergen met 2 deelnemers in de Superklasse vertegenwoordigd. Henk-Jan Winkelhorst en Henk Arentsen zijn beide van start gegaan in de snelste klasse binnen de autocross. 
De equipe Arentsen heeft helaas maar 2 manches kunnen rijden. Na een 9e plaats in de eerste manche moesten zij in de tweede manche opgeven met motorische problemen. 
Voor Henk-Jan was het zijn debuut op het NK in de superklasse. Na wat problemen in de eerste en tweede manche was er een 5 plaats in de derde manche. Helaas waren er bij elkaar opgeteld niet genoeg punten om zich te plaatsen voor de Finale. Hopen op meer geluk bij de volgende NK.

 

In de sterk bezette toerwagenklasse strijden 3 `Aaltense` deelnemers mee. Voor Maik Knoefmann en Jan van Eerden is dit gelijk de eerste wedstrijd van het jaar. Erik Messink heeft al wat proefwedstrijden gereden, maar door technische problemen komt hij niet verder dan de Eerste manche. De kever van Jan doet het goed in de manches. Met een 4e, 5e en 1e plaats, plaatst hij zich als 3e voor de finale. Maik heeft wat problemen in de manches, maar weet zich alsnog te plaatsen in de finale. De Finale van de Toerwagenklasse is een ware slijtageslag. Bij de eerste start vallen er al 4 deelnemers uit. Bij de volledige herstart komt Jan van Eerden in het gedrang. Hierbij vallen weer 2 deelnemers uit. Jan kan verder, maar wel met enige schade. Maik blijft uit de problemen en kan zo opschuiven naar voren. Er zijn veel deelnemers met koelingsproblemen, maar hier heeft Maik geen last van. Hij is in staat om de 3e plaats over te nemen. Jan kan ook blijven rijden, en houdt zijn 4e plaats vast.  In deze volgorde wordt er ook gefinisht.
 
De laatste klasse waar leden van SSA in uitkomen is de Divisie V. Freddy Wohlan en de equipe van Frank Rutgers en Wilbert Janssen hebben zich weten te kwalificeren voor het NK. In de meest competitieve klasse van het NK maken beiden hun debuut. Voor Freddy Wohlan is het een lastige dag. Met een 8e, 11e en 9e plaats, kwalificeert hij zich nog net voor de kleine finale. In de kleine finale komt hij te kort om zich te plaatsen voor de grote finale. Bij de equipe Janssen-Rutgers neemt Wilbert plaats achter het stuur.  In de manches scoort hij een 5e, 2e en 3e plaats. Dit was goed genoeg voor een plaats op de eerste startrij. Vanaf de start neemt Wilbert direct de leiding. In een spannende strijdt met Martijn Constable, Jochem Eeldering en Mark van Lierop wordt er constant van posities gewisseld. Met nog 1 bocht te gaan rijdt Wilbert eerste, Eeldering wil binnendoor en Constable komt buitenom. Uiteindelijk is het Martijn Constable die wint, vlak voor Wilbert Janssen.  

De volgende NK is op 18 juni in Lopik. We hopen dat de SSA leden zich dan weer goed kunnen laten zien.  
 
Veel succes!