DSC031851.jpg

De gehele history is in onderstaand filmpje terug te zien. 

 

De historie gaat terug tot 1962 toen voor de jeugd een bromfietscross werd gehouden. Later kwamen daar motoren bij, en nog later ook auto’s in de zogenaamde ‘liefhebbersklasse’. In 1963 volgde de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en is dat dus het officiële jaar van oprichting. In 1965 werd er voor het eerst een autocross georganiseerd. De autocross sloeg enorm aan en zo werd in 1967 de eerste autocrosswedstrijd op 2e Pinksterdag gehouden. Dit groeide uit tot één van de grootste sportevenementen in Aalten met zeker 5000 tot 6000 bezoekers en 70 tot 80 deelnemers.

In die beginjaren was het ook de enige autocross in Oost-Gelderland en hieraan is het ook te danken dat de autocross in deze regio tot bloei is gekomen. De autocross in Aalten is in de loop der jaren vaak verhuist van locatie. In de beginjaren is de brommercross en de autocross aan de Huiskermatedijk gehouden, voor velen is dit terrein beter bekend onder de naam Ringkampsbulten. De jaren daarna is de autocross naar de Romienendiek verhuist. De traditie van een autocross op 2e Pinksterdag is vervolgens voortgezet aan de Huistedendijk. Vanaf 1984 tot en met 1993 was het crossterrein gelegen op de kruising tussen de Veldweg en de Huistedendijk. Vanaf 1994 tot en met 2005 is de SSA te gast geweest bij de familie Drentel, ook aan de huisstedendijk.  In 2004, 2006, 2007 en 2008 werden NK wedstrijden georganiseerd. In 2009 is er samengewerkt met het Duitse DRCV. Er is een weekendcross meetellend voor dit kampioenschap gehouden. Deze wedstrijden zijn georganiseerd bij de familie Winkelhorst aan de Essinkweg. Van 2010 tot en met 2013 zijn er naast de autocross  wederom bromfietswedstrijden georganiseerd. Op het terrein aan de Heegtweg is in 2013 ook het 50-jarig bestaan van de SSA uitgebreid gevierd.

Aalten en omstreken hebben dan ook vele kampioenen in meerdere klassen voortgebracht en ook op technisch gebied komen er nog steeds topproducten uit deze regio.

Sinds enkele jaren zijn wij nu te gast bij de familie Wisselink aan de Roelendijk. Net als dit jaar wil de stichting sportevenementen Aalten wil elk jaar een uitdagend evenement organiseren. Waarbij autocross centraal staat, maar waar ook andere crossonderdelen aan het programma toegevoegd kunnen worden.